Блог WayForPay

Як приймати безготівкові платежі в оффлайн точках та зробити свій внесок у фінансову оборону країни

10.03.2022, 17:45

Через сервіс WayForPay  можна приймати платежі для оффлайн точок, для тих магазинів які зараз не можуть встановити термінал, а покупці бажають розрахуватись карткою.

 

Національний банк України закликав у своєму зверненні намагатись розраховуватись картками у торгових точках

«У цей непростий час кожен з нас може зробити свій внесок у фінансову оборону! Такий крок допоможе зберегти життя інкасаторів, які поповнюють банкомати, а також дозволить зекономити ваш час і не стояти в черзі до банкомату. Долучися до фінансової оборони країни!» 

 

Інструмент "QR Термінал" дозволяє приймати платежі з карток в оффлайн точках по QR коду. Немає необхідності у терміналі та сплачувати абонплати, достатньо створити свій QR та виставляти на нього різні рахунки, які клієнти зможуть сплачувати зчитавши код своїм смартфоном. 

 

Приймати платежі можливо як Google Pay, Apple Pay, картками.

Для цього продавцям немає необхідності у POS терміналах та спеціальних смартфонах з NFC-модулем - достатньо створити QR у сервісі, та виставляти на нього різні рахунки.  

Також у сервісі наразі діє спрощена процедура активації для прийому платежів.

Як працює?

 1. Продавець реєструється у сервісі WayForPay, якщо ще не має реєстрації та у "Платіжних інструментах" "QR Термінал" створює QR

  Створений QR необхідно розмістити у доступному для клієнтів місці, щоб покупці мали змогу відсканувати QR та оплатити рахунок.

 

2.  Продавець виставляє рахунок у кабінеті WayForPay або у месенджері (вводить суму, та за необхідність опис товару/замовлення). Клієнт зчитує QR та сплачує рахунок на своєму мобільному. Продавець може може формувати різні рахунки та відправляти їх на QR. 

Також можна налаштувати доступні платіжні методи, які будуть доступні покупцю.

 

3.  Продавець може контролювати статус оплати у меню статистики та отримувати повідомлення про оплату у месенджери.  Також, статус про оплату буде відображений у вікні де виставляється рахунок.

 

Як створити QR термінал?

 У меню "Платіжні методи" перейдіть до блоку "QR Термінал"

 

 

При створенні QR терміналу необхідно вказати назву, обрати на який магазин будуть зараховуватись кошти та доступні платіжні методи.  Можна додати лого, вибрати колір елементів сторінки і встановити ідентифікатор терміналу. 

Після того, як термінал буде створено можна виставляти рахунки, за умови, що магазин вже активовано у сервісі. 

Можна створити один або декілька терміналів. 

За кожним терміналом можна відстежувати статистику платежів, а також здійснювати повне, або часткове повернення здійсненого платежу. У налаштуваннях QR можна додати номер мобільного, та отримувати повідомлення про успішні 

 

Як виставити рахунок на QR?

Виставити рахунок можливо:

 - у Особистому кабінеті. 

- У месенджерах Telegram, Viber через WayForPay_Bot. 

 

 

Дізнатись більше

Створити QR Термінал



Інші платіжні методи у сервісі які можна застосовувати для прийому платежів у офлайн точках

  • Вітрина товарів - дозволяє швидко сформувати рахунок для клієнта з декількох товарів і виставити його для оплати. Дізнатись більше.

  • Платіжний QR-код -  дозволяє створити QR з фіксованою сумою для прийому платежів. Дізнатись більше.



Бережіть себе

Больше, чем прием платежей для Вашего бизнеса!